Muuta puuhaa perheille

Tälle sivulle kootaan asuinalueemme mielenkiintoisia paikkoja ja harrastusmahdollisuuksia, joissa perheet voivat viettää unohtumattomia hetkiä. Lista täydentyy jatkuvasti, joten tule taas takaisin, kun seuraavan kerran etsit tekemistä perheellesi!

 

Akionsaaren lintureitti

_MG_0534_MG_0557_MG_0531

Akionsaarella on lintutorni, laavu ja makkaranpaistopaikka sekä upea vanha metsämaasto, jossa risteilee monia hyväkuntoisia polkuja.

Tähän Google-karttaan on merkitty ja esitelty kuvien kera useita mielenkiintoisia paikkoja Akionsaarella. Klikkaa paikkaosoittimia, niin lisätiedot aukeavat. Paikkojen merkintä on summittainen.

Jos haluat tarkemman kartan saaren poluista (ilman paikkaesittelyjä), klikkaa tästä.

 

Uimapaikkoja

IMG_2174IMG_0093IMG_2172

Oulunsalossa on useita lapsiperheille soveltuvia uimapaikkoja. Papinjärvellä on hyväkuntoinen hiekkapohja ja rannan pitkä matala osuus soveltuu perheen pienimmillekin. Varjakan satamassa on hiekkarannan lisäksi pitkä laituri, pohja on kivisempi. Myös lauttarannassa on useita pieniä hiekkarantoja perheiden ajanviettoon.

 

Kylätalon monet mahdollisuudet

Varjakassa Helasentiellä sijaitsee Varjakan Kylätalo (ent. Työväentalo) ja sen välittömässä läheisyydessä on monia urheilumahdollisuuksia koko perheelle. Kylätalon päädyssä on kuntosali.

Tien toisella puolella on kolme tenniskenttää, joilla voit pelata ilmaiseksi. Talvisin samalle alueelle kootaan jääkiekkokaukalo, jonka jää pidetään erinomaisessa kunnossa. Kaukalon vieressä on toinenkin kunnossapidetty jääalue, jolla nuoremmat harrastajat voivat rauhassa luistella. Kesäisin alueella voi pelata jalka- tai pesäpalloa. Lakeuden koiraharrastajat treenaavat myös tällä alueella.

Kylätalon maastossa kiertää lisäksi 1,5 km:n valaistu kuntopolku / valaistu latu. Tältä polulta lähtee myös kuntopolku / latureitti Kisakankaalle saakka. Katso tästä linkistä, kuinka paljon lenkkipolkumahdollisuuksia alueelta löytyy!

 

Merimatka ja tuoretta kalaa

Lauttarannassa tarjoutuu mahdollisuus ilmaiseen merimatkaan nousemalla Hailuotoon menevälle lautalle. Kannelta voit tuntea suolaiset tyrskyt ja kiikareilla saatat nähdä kauempana merellä uivia ja köllötteleviä hylkeitä tai jopa liihottelevan kalasääsken.

Palatessa kannattaa koukata paikallisten kalastajien hallilla (paikkatieto ja kuva tulevat tähän myöhemmin), josta saatat saada vastapyydettyä kalaa edullisesti kotiinviemisiksi.

 

Ervastinkylän kyläyhdistys

Ervastinkylän kyläyhdistys Ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää toiminta-alueensa ja sen ympäristön asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kyläalueen elinkelpoisuutta sekä toimia sen asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana. Edistää asukkaiden toimeentulomahdollisuuksia, vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä palveluiden säilymistä alueella. Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Oulun kaupungin latujen ja luistelukenttien tilanne

Alta olevasta linkistä löydät ajantasaisen latujen ja luistelukenttien kuntotilanteen.

https://kunto.softroi.fi/LATUOULU/latu_01.html

 

Ehdota lisää paikkoja tai harrastusmahdollisuuksia: oulunsalononkapannu(at)gmail.com

 

Copyright © 2022 Onkapannu All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.